Nieuws‎ > ‎

03 november 2007 Regionale toertocht 2007

Regionale Tourtocht Gelderland Zuid                      Maasbommel, 3 november 2007

 

Zaterdag om 10.45 vertrok we met de TAS naar Geldermalsen voor de eerste beproeving van de toertocht. We moesten op lange ski's slalommen  over  een afgezet parkoers met twee emmers water.  We hebben gelijk de snelste tijd van de dag neer gezet. Na de theorie  vragen ingevuld te hebben, en de nodige broodjes frikadel verorbert te hebben kregen we nog een dag opdracht mee. We moesten een levend schilderij maken.

Daarna vertrokken we richting Asperen voor het volgende spel. Hier hadden we een visspel en moesten we zoveel mogelijk vissen aan de haak slaan. Geblinddoekt met een lange stok moest je op aanwijzing van je maat magneten op vissen. Met dit spel eindigde we weer bij de top drie. Na de benodigde broodjes frikadel en de theorie vragen vertokken wij vol goede moet naar Culemborg voor de volgende opdracht. Hier aangekomen kregen we te horen hoe we het volgende spel moesten uitvoeren. Eerst vier plakken afzagen van een boomstronk, dan een auto optillen met de spreider en de vier blokken onder de auto zette. Hierna de voor en achter banden verwisselen. Met ons nieuw lucht gereedschap  hebben we volgens ons weer een nieuw Olympisch record neer gezet. Boven in de kantine hebben we de theorie vragen ingevuld en na de benodigde broodjes frikadel, vertrokken wij uit Culemborg voor onze laatste  opdracht richting  Buren. Hier werden we  ook weer, zoals bij alle andere korpsen het geval was erg gastvrij ontvangen. Hier moesten we geblinddoekt met twee slangen van twintig meter een figuur maken op aanwijzing van onze bevelvoerder, die ons niet kon zien. Achteraf kregen we pas te horen dat we een vierkant moesten maken. Toen we onze blinddoeken afdeden zagen we dat het best wel leek op een soort vierkant. Na de theorie vragen en (alweer) de nodige broodjes frikadel vertokken we weer na Maasbommel. Onderweg kregen we een nood oproep. De vrouw van een van onze team leden stond met een lekke band bij de C1000. Tja wat doe je dan als brandweerman. De bezoekers van de C1000 keken raar op dat de brandweer nu ook al lekke banden verwisseld  (waar je 112 niet al voor kan bellen moeten ze gedacht hebben). Hierna zijn we naar de kazerne van Maasbommel gereden  waar Bas en Geert ons al opwachten.  Zij hadden het spel  verzorgt voor vier bezoekende korpsen in Maasbommel. In Maasbommel hadden we het ski spel en moesten we vier andere korpsen ontvangen om dat spel te spelen en de bezoekende manschappen voorzien van een natje en een droogje (broodje frikadel). Nu konden we vertrekken naar Leeuwen voor het inleveren van de dag opdracht en de prijsuitreiking.  Hier aangekomen met onze foto van het levende schilderij bleek helaas weer dat onze creativiteit niet op waarde werd in geschat. Bij de prijs uitreiking kregen we te horen dat we als vierde waren geëindigd en dit leverde net geen beker op. Vorig jaar waren we nog als veertiende geëindigd  en de prognose voor volgent jaar is bij de eerste drie. Na de prijsuitreiking moest er van ieder korps een bevelvoerder mee doen aan een quiz. Totaal 24 bevelvoerders streden om de titel slimste bevelvoerder van Gelderland Zuid. Na een spannende strijd ging de  bevelvoerder van Maasbommel met de eer strijken.

Met deze behaalde resultaten en benodigde  gerstegazeuses vertrokken we met een voldaan gevoel naar Maasbommel (voor meer foto’s klik hier).

De ploeg van Maasbommel bedankt  de organisatie met al zijn helpers die deze dag compleet hebben gemaakt. Ook onze collega op de kazernes  bedanken we voor de goede zorgen op deze feestelijke dag.

Namens Brandweer  Maasbommel.

De Bevelvoerder.

 

De regionale toertocht is georganiseerd door brandweermensen voor brandweermensen in de regio Gelderland Zuid. Het doel is de bekendheid met de regio, de bekendheid met de diverse korpsen en de onderlinge samenwerking op een sportieve en ontspannen manier te verhogen.

 

De webmaster.

Comments