Nieuws‎ > ‎

15 april 2006: Huldiging en afscheid

Huldiging en afscheid

 

Nadat we in januari officieel afscheid hebben genomen van Geert van den Brand , en Wim van Dijk gehuldigd werd met zijn 30 jarig lidmaatschap hebben we dat zaterdag 15 april j.l. (officieus) nog een keer overgedaan.

Geert werd traditiegetrouw met toeters en bellen thuis opgehaald, alwaar hij zelf achter het stuur van de TAS stapte om naar de feestzaal te rijden.

In de 9 jaar dat Geert lid is geweest van ons korps hebben we het nodige meegemaakt waar we hier maar niet te veel op ingaan.

Aangezien Geert een keer s' nachts bij een melding in zijn onderbroek op de kazerne stond bewijst wel hoe fanatiek hij was en nog steeds is, want Geert blijft de oefenavonden bijwonen om ons daar waar mogelijk bij te staan. En mocht het in de toekomst beter gaan met z'n knie, dan komt Geert natuurlijk gewoon terug bij de groep.

 

Wim werd gehuldigd met zijn 30 jarig lidmaatschap. Naar het schijnt is Wim in 1976 bij de brandweer gegaan na een brand bij hem thuis.

Hij moet gedacht hebben, zo'n brand blussen kan ik ook. In die 30 jaar heeft Wim dan ook de nodige branden geblust en vele mensen mee uit autowrakken bevrijdt.

Hoogtepunt in die 30 jaar moet wel de hoogwaterperiode in 1995 zijn geweest. Een moeilijke tijd voor zelfstandige zoals Wim, eerst z'n eigen bedrijf ontruimen, dan afscheid nemen van vrouw en kinderen, en vervolgens een week lang in een leeg Maas en Waal in spanning afwachten wat er gaat gebeuren.

De laatste jaren waren noodgedwongen wat rustiger voor Wim, omdat hij wat verder van de kazerne woont kon hij niet meer mee met de eerste uitruk. En door de regels van tegenwoordig is nakomen met de eigen auto er niet meer bij, en dat is zo'n beetje het ergste wat een vrijwilliger kan overkomen.

 

Na het min of meer officiële gedeelte hebben we tot in de late uurtjes Geert en Wim in het zonnetje gezet, en dank zij de prima georganiseerde avond, door de feestcommissie, waren Wim en Geert de belangrijkste personen van deze avond.

 

Comments