Nieuws‎ > ‎

Januari 2004: Afscheid Antoon Loderus

Januari 2004

Door Tonnie van Kraaij

 

In januari hebben we na 35 jaar trouwe dienst afscheid moeten nemen van Antoon Loderus in verband met functioneel leeftijd ontslag .

Antoon was een echte oude rot, die door zijn baard geen ademlucht mocht dragen. Maar door zijn ruime ervaring was dat nooit een probleem, er zijn tijdens een brand immers genoeg andere taken te doen. Antoon was een uitstekend chauffeur, zo wilde hij ons laten geloven dat hij met drank op beter kon rijden dan wij zonder drank. We hebben dit maar nooit uitgeprobeerd. Verder stond Antoon zijn mannetje aan de pomp en wist hij in ons verzorgings gebied elke brandkraan te liggen. Ook na de oefeningen was toon vaak degene die er voor zorgde dat de kelen werden gesmeerd. Hoewel we om beurten een bardienst moeten draaien, was het toch vaak Antoon die hier voor opdraaide.

Ook na z'n afscheid blijf Antoon onze oefenavonden bezoeken (na de oefening natuurlijk) en zal hij noch vaak de bardienst overnemen.

Antoon werd de bewuste avond samen met Jaantje thuis met de oldtimer van brandweer Wijchen opgehaald en met gillende sirene naar de brandweer kazerne gebracht, alwaar we na een kort officieel gedeelte tot in de late uurtjes afscheid namen van Antoon.

 

Foto: Brandweer Maasbommel

Comments