Verslagen‎ > ‎

19 april 2006: Doden bij bootongeluk Nijmegen

Bron: www.nu.nl

Doden bij bootongeluk Nijmegen

Uitgegeven: 19 april 2006 20:23
Laatst gewijzigd: 19 april 2006 22:56

NIJMEGEN - Twee mensen zijn woensdag overleden bij een ongeluk met een plezierjacht in het Maas-Waalkanaal bij Nijmegen. Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) overvoer een Nederlands binnenvaartschip een Duits plezierjacht. De slachtoffers zijn volgens de politie waarschijnlijk van Duitse afkomst.

De politie kreeg de melding van het ongeluk rond 18.00 uur binnen. De schipper van het binnenvaartschip heeft het jacht vermoedelijk niet gezien. Er was volgens de politie geen alcohol in het spel.


Marc Koot | De brandweer haalt een slachtoffer uit het water

Het is niet bekend of er meer mensen waren op het plezierjacht, dat is gezonken. De politie spreekt van "aanwijzingen op het schip dat er drie personen aan boord waren", maar heeft twee lichamen geborgen. De duikers die eerder zochten naar slachtoffers, hielden daar rond 22.00 uur mee op. "Als er sterkere aanwijzingen komen dat er meer mensen aan boord waren, dan zoeken zij verder", aldus een woordvoerder van het KLPD.

De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend. De politie heeft de schipper van het binnenvaartschip, een lege gastanker, gehoord en hem een bloedproef afgenomen. Volgens de politiewoordvoerder was er geen alcohol in het spel. De schipper verklaarde tegen de politie dat hij niets heeft gemerkt van een aanvaring en het jacht helemaal niet heeft gezien. De schippers van twee andere schepen zagen het ongeval gebeuren en sloegen alarm. Over de identiteit van de slachtoffers, twee mannen, was woensdagavond niets meer bekend.


Marc Koot | Het wrak van het jacht ligt tegen de kade van het kanaal te wachten tot het naar de haven van Weurt wordt gebracht

Het binnenvaartschip is na de aanvaring op eigen kracht naar de nabij gelegen haven van Weurt gevaren. Het wrak van het plezierjacht, dat aan de achterkant ernstig beschadigd is, ligt tegen de kade van het kanaal te wachten tot het op een ponton van rijkswaterstaat later op de avond ook naar die haven wordt gebracht. Daar zal donderdag technisch onderzoek plaatsvinden. Het kanaal zal zeker de hele nacht gestremd blijven.

Comments