Verslagen‎ > ‎

19 augustus 2004: Beperkte scheepvaart op Maas door zoektocht naar drenkeling

Artikel uit De Gelderlander van 19-08-2004

Beperkte scheepvaart op Maas door zoektocht naar drenkeling

Door onze verslaggever

NIFTRIK - Het scheepvaartverkeer op de Maas heeft gistermiddag ter hoogte van Niftrik flinke vertraging opgelopen vanwege een grootscheepse zoektocht van brandweer en politie naar een mogelijke drenkeling.


Op zoek naar de drenkeling in de Maas bij Niftrik. - Foto: Jan Rikken

Een vrouw alarmeerde de politie gistermiddag met de mededeling dat een onbekende man vanaf het fietspad in de brug over de A50 aan de Niftrikse zijde te water geraakt zou zijn.
De zoekactie nam gistermiddag enkele uren in beslag. Gedurende die periode werden schepen slechts mondjesmaat via een smalle vaargeul aan de Ravensteinse kant doorgelaten.
De beperkte doorvaart was noodzakelijk om het duikteam van de Ubbergse brandweer in staat te stellen in het water onder de Maasbrug zijn werk te laten doen.
De operatie bracht een kleine veertig hulpverleners van politie en brandweer op de been. De actie werd gecoördineerd vanaf de Nijmeegse patrouilleboot van het Korps Landelijke Politiediensten. Ook de reddingssloep van de brandweer in Maasbommel werd opgeroepen, evenals de speurhondenbrigade van de politie.
De massale aanwezigheid van de hulpdiensten in het water en op de oever bracht zowel op de Niftrikse als op de Ravensteinse Maasdijk een groot aantal kijklustigen op de been.
Alle inzet ten spijt werd de drenkeling niet aangetroffen.

Comments