Verslagen‎ > ‎

21 augustus 2006: Appeltern, vrouw verdronken

Bron: De Gelderlander 21 augustus 2006

APPELTERN
Vrouw verdronken


Foto: Jan Bouwhuis

Door onze verslaggever

APPELTERN
Een 78- jarige vrouw uit Bergharen is gister­ochtend overleden nadat zij met haar auto bij de veerstoep in Ap­peltern te water was geraakt. Een voorbijganger zag rond elf uur hoe de auto van de Bergha­rense vrouw van de dijk reed en in de Maas terechtkwam. De pas­sant sprong in het water, maar kon de auto niet vinden. Daarop waarschuwde hij de hulpdien­sten. Een duikteam van de brand­weer vond de auto met daarin het lichaam van de vrouw rond het middaguur. Volgens de poli­tie heeft de vrouw haar auto gis­terochtend bij de veerstoep ge­parkeerd en stak zij vervolgens te voet met het veer Appel­tern- Megen over. Naar verluidt zou de 78- jarige wekelijks een bezoekje brengen aan de Megen­se kerk.
De politie sluit niet uit dat het slachtoffer onwel is geworden kort nadat zij met de pont was teruggekeerd en haar auto had gestart om weg te rijden.
Een andere mogelijkheid is dat de Bergharense haar nieuwe personenauto niet voldoende on­der controle heeft gehad.De auto van de omgekomen vrouw wordt aan de kant getrok­ken.
 
Comments