Verslagen‎ > ‎

7 augustus 2005: 4-jarige jongetje vermist

Tiel - 4-jarige jongetje vermist weer terecht  7 augustus 2005

Written by Nieuwsredactie 112rivierenland

Zondagochtend is door de politie, samen met de brandweer en ambulancedienst een zoekactie gehouden naar een weggelopen kleuter in Tiel. De 4-jarige jongen is inmiddels weer terecht.

Rond 05.45 uur merkten familieleden van de kleuter, dat de jongen zelfstandig de woning aan de Maurikstraat had verlaten. De jongen uit Gorinchem logeerde die nacht met zijn moeder bij familie.

Hierop informeerden zijn familie de politie en zijn agenten gaan zoeken in de flat en directe omgeving. Het Korps Landelijke Politie Diensten heeft daarbij een helikopter met infrarood apparatuur boven het gebied laten zoeken. De brandweer heeft duikers ingezet omdat naast de flat een sloot ligt.

Tijdens de zoekactie informeerde de politie ook buurtbewoners die hun hond uitlieten over de vermissing. Rond 10.15 uur zag een hondenbezitter een man met het kind lopen en vertelde hem over de zoekactie naar dit kind. Daarna informeerde deze hondenbezitter ook de politie.

Even later werd de jongen naar zijn familie gebracht door de Tielenaar. De man vertelde dat het kind vroeg in de ochtend bij zijn woning aanbelde, waarop het kind in de woning door zijn gezinsleden is gekalmeerd en in slaap gevallen. Nadat de jongen later in de ochtend de naam van een kennis noemde, ging de Tielenaar op weg met de jongen naar deze kennis. Onderweg hoorde hij van de zoekactie en bracht het kind direct naar het juiste adres.
De kleuter maakt het naar omstandigheden goed. 

Comments