Verslagen‎ > ‎

7 september 2005: Drie gezinsleden dood bij botsing

Artikel De Gelderlander 7 september 2005

 

BOVEN- LEEUWEN

Drie gezinsleden dood bij botsing

Bij een verkeersongeluk op de Van Heemstraweg in Boven­ Leeuwen zijn gisteren aan het einde van de middag een 62­ jarige vrouw en haar dochter ( 21) en zoon ( 22) uit Wijchen om het leven gekomen. De personenauto waarin zij reden, kwam zonder aanwijsbare reden op de verkeerde weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen, een man uit Varik, bleef ongedeerd. De Van Heemstraweg bleef ter plaatse de hele avond dicht.

BOVEN- LEEUWEN

Ongeluk gebeurde in een flauwe bocht

Vervolg van Voorpagina


BOVEN- LEEUWEN

Het  verkeersongeluk in Boven­ Leeuwen, waarbij gistermiddag even voor vijf uur de drie inzittenden van een personenwagen ( een Wijchense vrouw en haar twee volwassen kinderen) om het leven kwamen, gebeurde op de Van Heemstraweg, ongeveer honderd meter ten oosten van de Florastraat. De weg maakt daar een flauwe bocht.
   Om wat voor reden dan ook kwam de auto die in de richting van Druten reed, gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht. Daar raakte het voertuig een tegemoetkomende vrachtwagen. De inzittenden waren op slag dood.
   De vrachtauto, bestuurd door een man uit Varik die niet gewond raakte, kwam in de sloot terecht. Een duikploeg van de brandweer onderzocht deze sloot enige tijd om er zeker van te zijn dat niet een eventueel op dat moment passerende fietser door de vrachtwagen was meegesleept.
   De Van Heemstraweg werd tussen de Florastraat en de Noord- Zuid onmiddellijk afgesloten voor alle verkeer. De weg bleef de hele avond dicht.
   Burgemeester Thomas Steenkamp van West Maas en Waal was snel ter plaatse, ook om de aanwezige hulpverleners, onder meer de brandweerkorpsen van Maasbommel, Beneden- Leeuwen en Culemborg, een hart onder de riem te steken. Steenkamp toonde zich erg geschokt.
   „ Er gebeuren hier vaker ongelukken en daarom zijn we ook blij dat de Maas en Waalweg binnenkort wordt doorgetrokken. Maar, drie doden heb ik zolang ik hier werk nog niet meegemaakt. Dit is een heel verdrietige zaak.”

 

Foto: Jan Rikken

Duikers van de brandweer zoeken onder de in de sloot belande vrachtwagen naar eventuele slachtoffers.

Comments